Intranet
Segueix-nos Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

FUNDACIÓ CARTA DE LA PAU DIRIGIDA A L'ONU

Nom FUNDACIÓ CARTA DE LA PAU DIRIGIDA A L'ONU
Adreça Modolell, 41
Codi postal i ciutat 08021 Barcelona
Regió Barcelonès
Telèfon 93 414 59 36
Correu electrònic secretaria@cartadelapau.org
Lloc web http://www.cartadelapau.org
Director i/o gerent Ivan Pera Itxart
Persona de contacte Ivan Pera Itxart
Data, creació de la fundació 01/01/2002
Fundadors Josep M. Forcada, Jordi Cussó, Diego López, Maria Viñas, Josep Lluís Socías, Juan Miguel González
Història La Carta de la Pau dirigida a l'ONU és un document escrit per un grup de persones amb una gran inquietud en el treball per la pau. Consta d'una introducció, deu punts i una postdata que assenyalen uns principis sobre els que es pot fonamentar una pau sòlida, duradora i realista. Es va presentar públicament i per primera vegada a Barcelona, el 22 d'abril de 1993. Des d'aleshores, s'ha difós per més de 80 països de tot el món, recollint milers d'adhesions signatures i testimonis d'institucions i personalitats que treballen sense descans en favor de la pau. Al voltant de la Carta de la Pau dirigida a l'ONU han anat sorgint una sèrie de iniciatives tant per a la seva promoció i difusió, com per treballar i aprofundir en el seu contingut de manera interdisciplinària, en diferents fòrums, seminaris, cursos i aules universitàries. L’any 2002 es va crear la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU.
Objectius La missió de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU és pacificar entorns: treballem per construir entorns de pau i convivència. Treballem per desenvolupar alguns dels factors constitutius d'una pau duradora: la gestió dels ressentiments, el lideratge ètic, desarmar la història, el diàleg, el desenvolupament de la democràcia, la reconciliació. I ho fem a través de la investigació, de la formació, de la sensibilització i de l'acció social per la convivència i la pau.
Àrees d'activitats Cultural - Educació - Recerca - Serveis socials
Activitats representatives Vitamina Programa Lideratge ètic i transformació social al barri de La Mina ( acció social); Congressos Edificar la Pau al segle XXI (2012 Barcelona, 2014 Bogotá, 2017 Santiago de los Caballeros, República Dominicana- investigació); Postgrau en cultura de la pau, cohesió social i diàleg intercultural: aplicacions pràctiques ( vuitena edició, amb la Universitat de Barcelona-IL3).
Tipus d'activitats Cursos-Congressos-Conferències - Projectes cooperació i desenvolupament - Publicacions - Recerca - Sensibilització - Serveis socials
Sectors atesos: Culturals, recerca, medi ambient o cooperació Afers internacionals - Ciències Socials - Desenvolupament - Filosofia i Humanitats - Formació Continuada
Sectors atesos: serveis socials i salut Dones - Gent Gran - Joventut
Àmbit geogràfic d'actuació Internacional
Pressupost anual 165.000,00 €
Participació en altres organismes Coordinadora Catalana de Fundacions Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS); Asociación Española de Investigación para la Paz (AIPAZ); International Peace Bureau (IPB).
Patronat
Jordi Cussó Porredón (President)
Francesc Torralba Roselló (Vicepresident)
Maria Viñas Pich (Secretària)
David Martínez García (Vocal)
Gemma Manau Munsó (Vocal)
Begoña Román Maestre (Vocal)
Ulrich Franken (Vocal)
Teresa Alsina Cornellana (Vocal)
Ivan Pera Itxart (Vocal)
Protectorat Generalitat de Catalunya
Nombre de registre 1656
Data de registre 13/06/2002
Informació legal Civil
Any de les dades 2016
Darrera modificació: 06-06-2018